Waarom is een warmtepomp duurzamer dan een cv-ketel?

Ook in België is er vandaag de dag steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Zo kiezen steeds meer huishoudens ervoor zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Daarnaast worden er allerlei andere duurzame maatregelen getroffen. Er wordt bijvoorbeeld steeds meer aandacht besteed aan een warmtepomp. Toch heeft het merendeel van de huizen in ons land nog een cv-ketel. Maar de vraag is hoe lang dat nog duurt. Overweeg jij over te stappen naar een warmtepomp? Dat is zeker de moeite waard. In deze tekst lees je waarom een warmtepomp duurzamer is dan een cv-ketel.

Warmtepomp werkt niet op gas

Een cv-ketel zorgt ervoor dat jij thuis de beschikking hebt over warm water. Om dit water op te warmen wordt gas gebruikt. Dit is echter niet bepaald een duurzame manier van verwarmen. Bij een warmtepomp is dit wel het geval. Waarom? Omdat een warmtepomp in de meeste gevallen op elektriciteit werkt. Met behulp van deze verwarmingstechniek hoeft er dus geen gas meer gebruikt te worden om warm water te krijgen. En dat is natuurlijk een stuk beter voor het milieu.

Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen

Een warmtepomp werkt dus op elektriciteit. Dit is ook nog niet direct een duurzame manier dus, maar dat is zeker wel het geval wanneer je over zonnepanelen beschikt. Met behulp van deze panelen wek jij namelijk zelf energie op. Deze opgewekte energie kan vervolgens gebruikt worden voor het opwarmen van het water. Het verwarmen van het water is in dit geval natuurlijk wel duurzaam.

Vraag een professional om advies

Veel mensen weten niet precies wat de voordelen van een warmtepomp zijn. Zij weten vaak alleen dat een warmtepomp duurzaam is, maar waarom weten zij eigenlijk niet. Geldt dit ook voor jou? Vraag dan gewoon eens een professional om advies. Wanneer jij in de omgeving van Sint-Niklaas woont, kun jij deze cv-monteur in Sint-Niklaas om advies vragen. Hij kan jou haarfijn uitleggen waarom een warmtepomp duurzamer is dan een cv-ketel. Ben jij overtuigd? Dan kan hij tevens een warmtepomp in jouw woning plaatsen.