Energie besparen met tips van een loodgieter

Bij de taken van een loodgieter denken we meestal een het ontstoppen van een wc of gootsteen. Dit zijn ook de werkzaamheden waarbij de loodgieter het meest dankbare werk verricht. Een verstopte wc zorgt voor vervelende luchtjes en dit probleem wil je natuurlijk graag snel opgelost zien.

Toch is dit niet het enige wat een loodgieter voor je kan doen. De vakman houdt zich naast water bijvoorbeeld ook met gas in de woning bezig. Het gasverbruik in een woning is verantwoordelijk voor het grootste deel van de rekening. Dit is dan ook een punt waarop een loodgieter kan helpen om een grote hoeveelheid energie te besparen.

Wij vroegen een loodgieter in Aalst hoe hij ons energieverbruik kan terugdringen.

Energie besparen op de verwarming

Wanneer je de energierekening, die maandelijks op de deurmat valt, gaat ontleden dan zie je dat het gasverbruik het grootste deel van de kosten bepaalt. Het meeste gas wordt verbruikt bij het opwarmen van de woning. De CV ketel verwarmt water voor de verwarming en douche met behulp van een grote hoeveelheid gas. Kan je op dit verbruik besparen, dan zal dit maandelijks een hoop geld opbrengen. Daarbij draag je met een besparing op energie ook bij aan een beter milieu.

Installatie van een zuinige CV ketel

Een CV ketel die al een aantal jaren oud is verbruikt veel onnodige energie. De laatste jaren zijn nieuwe modellen ketels steeds zuiniger geworden. Wanneer je dus een oude ketel voor een nieuw model vervangtn kan je hiermee een grote hoeveelheid energie besparen.

Onze loodgieter uit Aalst voegt hier wel een kanttekening aan toe: uiteraard moet je wel een afweging maken of de grote investering voor een nieuwe CV ketel wel opweegt tegen de besparing die je hiermee kan realiseren. De vakman kan je hier advies over geven en uitrekenen wat je kunt besparen. Daarbij bieden loodgietersbedrijven ook vaak de mogelijkheid om een ketel te plaatsen in combinatie met een onderhoudscontract.

Gebruik een slimme thermostaat

Een zeer makkelijke manier om energie te besparen bij het opwarmen van een woning is met behulp van een slimme thermostaat. Niet alleen ben je in staat om zuiniger met energie om te gaan door deze toepassing, ook het gebruikersgemak van de thermostaat wordt een stuk beter. Een slimme thermostaat stelt je in staat om een programma in te stellen waarbij de woning altijd een aangename temperatuur heeft op de momenten dat dit nodig is. Ben je niet thuis, dan schakelt de verwarming automatisch uit. De thermostaat zal er ook voor zorgen dat de woning zo zuinig mogelijk de gewenste temperatuur bereikt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.