Op onze blog verzamelen we allerlei tips om te besparen om je elektriciteits- en verwarmingsfactuur. Sommige tips zijn super eenvoudig, zoals deze. Je zou het niet verwachten, maar ook met een tapijt kan je energie besparen.

Hoe dat komt?

Wel, een tapijt isoleert. Het zorgt ervoor dat de warmte in de kamer minder snel ‘doorsijpelt’ naar de onderliggende vloer. Zeker bij oude woningen zonder vloerisolatie is dit een meerwaarde.

Tapijten houden warmte vast door hun vezels. Des te langer de polen, des te meer lucht er vastgehouden wordt, en des te beter het tapijt isoleert. Er is dus minder warmteverlies.

Bovendien zorgt een tapijt ervoor dat je minder snel koude voeten krijgt. Met ijsvoeten ben je al snel geneigd om naar de thermostaat te wandelen en de verwarming een graadje hoger te zetten. Op deze manier stijgen je verwarmingskosten. Een tapijt beïnvloedt de manier waarop we de temperatuur in een kamer ervaren. Doe zelf maar eens de test: ga in een kamer van 16 °C op een warm tapijt of een kille tegelvloer staan; je zal snel het verschil merken.

Nog een laatste voordeel? Een tapijt ziet er gewoon leuk uit. Zeker wanneer je zoveel keuze hebt op het vlak van vormen, afmetingen en kleuren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.