Met een duurzame CV-ketel kan je meer besparen

Een van de meest eenvoudige manieren om geld te besparen, is door op energie te bezuinigen. Het overstappen van aanbieder is daardoor een veelgebruikte tip. Je merkt er niets van of je van aanbieder ‘A’ stroom en gas afneemt of dat je dat van aanbieder ‘B’ afneemt, maar toch kan het erg veel schelen op de jaarafrekening.

Nog een besparingsmanier is het aanschaffen van een duurzame CV-ketel.

Er zijn vele woningen in ons land waarin een oude CV-ketel aanwezig is. Je kent wellicht wel de verhalen van verjaardagen: mensen die met volle trots verkondigen hoe lang hun CV-ketel al meegaat, terwijl de gemiddelde levensduur van deze verwarmingsketel slechts een jaar of vijftien is. Dat lijkt goed nieuws, maar toch is de kans groot dat een nieuwe CV-ketel op termijn goedkoper is dan een oude ketel.

Vervang de CV-ketel tijdig

Een nieuwe CV-ketel beschikt immers over de laatste technieken en voldoet aan de huidige normen. De loodgieter kan je daar uiteraard alles over vertellen.

Een verwarmingsketel die al vele jaren oud is, moet wellicht toch vervangen worden binnen enkele jaren. De winst die je behaalt door die aanschaf uit te stellen, is daardoor vaak gering. Daar tegenover staat dat de winst die je behaalt doordat de nieuwe ketel zuiniger is, wel al meteen begint te tellen bij de aanschaf van een nieuw model.

Vraag offertes op

Het kan verstandig zijn om bij meerdere loodgieters offertes op te vragen. Hierdoor kan je een beter beeld krijgen van wat voor CV-ketel voor jouw woonsituatie geschikt is. Soms wil een loodgieter je verleiden door een lage offerte op te sturen, maar is die offerte opgesteld voor een te kleine CV-ketel voor de situatie. Een ketel met een te groot vermogen is ook niet goed. Dan gaat de elektriciteitsfactuur immers omhoog.

Houd bij het opstellen van een offerte ook rekening met eventuele wijzigingen. Misschien denk je aan een gezinsuitbreiding. Hierdoor moeten meer kamers verwarmd worden. Zorg dat de nieuwe ketel hierop is voorzien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.