Om de zoveel tijd geven wij diverse handige energie bespaar tips. Natuurlijk is de beste tip energieleveranciers vergelijken. Dit kan al erg snel honderden euro’s besparen in je portemonnee. Maar je kan nog meer doen:

  1. Maak gebruik van spaarlampen. Vervang binnen het huis alle lampen door spaarlampen. Spaarlampen zijn veel zuiniger dan, bijna, alle andere lampen in de supermarkt.
  2. Zorg ervoor dat ramen en deuren niet tochten. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van tochtwering. Dit kun je plaatsen in bij de ramen en deuren en is simpel en snel te plaatsen.
  3. Gebruik zo min mogelijk de droger. De droger is een erg energiezuipende machine. In de zomer maanden kun je de was gemakkelijk buiten laten drogen in plaats van in een droger.
  4. Haal de opladers en adapters van je apparatuur uit het stopcontact. Ook als je telefoon niet in de telefoonlader zit maakt deze gebruik van energie. Dit is erg zonde omdat je niet eens gebruik maakt van deze energie. Voorkom dit!
  5. Zet apparaten ook echt uit. Apparaten die stand-by staan verbruiken als nog energie. Het is dus raadzaam om deze ook echt helemaal uit te schakelen.
  6. Bij het koken met een pan is bespaard het ontzettend veel energie door de deksel op de pan te plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat dit tot wel 25% energie bespaard ten opzichte van koken zonder deksel.
  7. Doe lichten uit in ruimtes waar je niet bent. Het komt veelvoudig en in ieder huishouden voor dat er lichten aan blijven staan in kamers waar niemand is. Dit is erg zonde aangezien hier niemand is.
  8. Doe niet meteen de verwarming aan als het koud is. Een warme trui aantrekken is al snel een oplossing als het een beetje koud hebt. Pas als het echt koud is kun je de thermostaat verhogen!
  9. Voordat je gaat slapen kun je makkelijk de thermostaat uitzetten. Nadat je deze hebt uitgezet blijft de kamer namelijk nog een uur warm zonder dat je iets aan het stoken bent.
  10. Was op lage temperaturen. Nagenoeg alle kleding word tegenwoordig al schoon bij het wassen op ongeveer 30 graden. Dat is veel zuiniger dan wassen om 60 graden en scheelt enorm veel geld.