Kies voor witte dakbedekking

Heb jij een zwarte dakbedekking? Dan weet je hoe warm het tijdens de zomermaanden kan worden door de hitte. Gelukkig is er een oplossing, namelijk witte dakbedekking. De kleur wit reflecteert de zonnestralen, waardoor de hitte op je dak beperkt blijft. Lees hier wat de voordelen van witte dakbedekking zijn.

Hou je dak koel

Een zwarte dakbedekking trekt in de zomer veel warmte aan, waardoor de temperatuur in je woning hoog oploopt. Het kost heel wat energie (en geld) om je woning daarna te koelen.

Een wit dak zorgt ervoor dat de zonnestralen worden gereflecteerd, waardoor er minder hitte ontstaat. Hierdoor bespaar je op je energierekening en blijft de temperatuur aangenaam koel. Daarnaast verlaag je met witte dakbedekking ook je CO2 uitstoot en help je mee aan het verbeteren van het milieu.

Langere levensduur

De gemiddelde levensduur van dakbedekking ligt rond de 35 jaar, maar hier wordt uitgegaan van dakbedekking met een zwarte kleur. Deze dakbedekking krijgt door de kleur te maken met hoge temperaturen, die de kwaliteit achteruit doen gaan. Door de reflecterende kracht van witte dakbedekking krijgt het met minder hoge temperaturen te maken en verleng je de levensduur met maximaal 20 jaar. Zo bespaar je en ben je minder afhankelijk van een dakwerker voor reparatie en onderhoud.

Professioneel laten plaatsen

Op het internet wordt gezegd dat je de hitte op je zwarte dak al kan verminderen door er een laag witte verf overheen te schilderen. Maar dit wordt door professionals sterk afgeraden! Dit wordt vaak door schilders aangebracht die geen verstand hebben van dakbedekking. De verf kan het materiaal beschadigen en lekkages veroorzaken. Het is verstandiger om witte dakbedekking professioneel te laten plaatsen.

De meest duurzame witte dakbedekking is gemaakt van kunststof. Deze dakbedekking kan zonder gasbrander geplaatst worden en is flexibel en sterk.

Schuin dak

Witte dakbedekking is perfect geschikt voor platte daken, omdat daar vaak zwarte dakbedekking ligt. Op schuine daken (met bijvoorbeeld dakpannen) komt dit hitteprobleem haast niet voor. Je dakwerker kan je wel vertellen welke opties er zijn om jouw schuine dak milieuvriendelijker te maken.

Voordelen van witte dakbedekking

In het kort zorgt een witte dakbedekking voor:

  • Een langere levensduur van je dakbedekking
  • Besparing op je energiekosten
  • Een moderne look

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.